Duży nóż kuchenny Eduard
Skarb. Dokładnie naostrzony nóż kuchenny to ulubione narzędzie kucharza. Takiego skarbu nie może zabraknąć w Twojej kuchni.
- 10 lat gwarancji
- Szlachetna niemiecka stal
- Precyzyjne szlifowanie
Wyszlifowana jakość i dopracowany design
Doskonały materiał, precyzyjne wykonanie
Dokładna praca z nożem to przyjemność. Wypróbuj ten nóż do krojenia pieczywa, warzyw i owoców i do odkrajania cienkich płatów mięsa. Noże Eduard są wykonane ze szlachetnej niemieckiej stali. Ostrze jest wyszlifowane pod takim kątem, aby zapewnić jak najdokładniejsze i jak najłatwiejsze krojenie.
Stosowana przez nas stal ma wysoką zawartość węgla i chromu dla zapewnienia większej twardości i odporności na rdzę. Jak utrzymać ostrze w doskonałej kondycji? Polecamy naszą osełkę, dzięki której noże będą jak nowe nawet po wielu latach używania.
DOSKONALE WYWAŻONY NÓŻ
Zanim pokazaliśmy go światu, testowały go dziesiątki rąk. Delikatne damy i siłacze - wszystkim nóż Eduard musiał dobrze leżeć w ręce. W ten sposób powstał idealnie wyważony nóż Eduard z ergonomiczną rękojeścią. Nóż, który świetnie sprawdza się przy krojeniu i pięknie wygląda na stojaku.
Zadbaj o to, by w Twojej kuchni znalazł się najważniejszy element wyposażenia: niezawodny i precyzyjny nóż. Nóż Eduard, który jest owocem stuletniego solidnego rzemiosła rodu Porkert.
Parametry
Ostrze: stal klasy X50CrMoV15 (ISO 1.4116)
Długość ostrza: 20 cm
Twardość ostrza: HRC 55 ±2
Materiał rękojeści: wytrzymałe polerowane tworzywo sztuczne