Maszynka do mielenia mięsa nr 22
W profesjonalnej kuchni nie może zabraknąć porządnej maszynki do mielenia. Wybierz taką, która zapewnia łatwe mielenie i wytrzyma wiele lat: maszynkę Porkert. Na przykład mniejszą z naszych maszynek do gastronomii nr 22
- 5 lat gwarancji
- Precyzyjne wykonanie
- Atest higieniczny
Jakość przetestowana przez generacje
Porządne materiały to podstawa
Dobrej jakości żeliwo to nasz standardowy materiał. Maszynki odlewamy z żeliwa już od 100 lat i wiemy, jak długo wytrzyma – na pewno wiele osób widziało taką maszynkę w kuchni swojej babci.
Powłokę maszynki stanowi gruba warstwa cyny przeznaczonej do kontaktu z żywnością, która chroni maszynkę przed rdzą i zapewnia jej higienę i bezpieczeństwo dla zdrowia. Potwierdza to certyfikat czeskiego Państwowego Zakładu Higieny.
Staranne wykonanie, aby każdy element doskonale pasował
Dobrze wykonana maszynka do mielenia „szemra” przy obracaniu korbą pustej maszynki, co świadczy o tym, że wszystkie elementy właściwie do siebie pasują. Właśnie takie dźwięki wydają nasze maszynki.
Starannie opracowujemy i kontrolujemy każdy element, aby całość idealnie się trzymała. Dzięki temu maszynkę skręca się i przygotowuje do pracy w kilka sekund, doskonale mieli i łatwo się ją czyści.
Parametry
Średnica otworów sitka do mielenia: 4,5 mm
Średnica sitka: 83 mm
Wydajność: ok. 1,2 kg na 1 minutę
Materiał korpusu: żeliwo
Powłoka: cyna dopuszczona do kontaktu z żywnością
Materiał korby: drewno
Końcówki do ciastek i końcówki do nadziewania nie wchodzą w skład zestawu