Darmowa wysyłka przy zakupach powyżej 300 zł.
-25 %
Maszynka do mięsa ręczna nr 22

Maszynka do mięsa ręczna nr 22

W profesjonalnej kuchni nie może zabraknąć porządnej maszynki do mielenia. Wybierz taką, która zapewnia łatwe mielenie i wytrzyma wiele lat: maszynkę Porkert. Na przykład mniejszą z naszych maszynek do gastronomii nr 22


W magazynie

542 zł 406 zł Oszczędzaj 136 zł
  • 5 lat gwarancji
  • Precyzyjne wykonanie
  • Atest higieniczny
To to, czego szukasz! Legendarna niezawodna żeliwna maszynka do mielenia Porkert, którą produkujemy od ponad 100 lat. Tylko my potrafimy wyprodukować niezniszczalną maszynkę, które będzie służyć latami. Poszczególne elementy maszynki doskonale do siebie pasują i przy każdym obrocie korby można poczuć, że wszystko działa tak, jak powinno.

Jakość przetestowana przez generacje

Porządne materiały to podstawa

Dobrej jakości żeliwo to nasz standardowy materiał. Maszynki odlewamy z żeliwa już od 100 lat i wiemy, jak długo wytrzyma – na pewno wiele osób widziało taką maszynkę w kuchni swojej babci. 

Powłokę maszynki stanowi gruba warstwa cyny przeznaczonej do kontaktu z żywnością, która chroni maszynkę przed rdzą i zapewnia jej higienę i bezpieczeństwo dla zdrowia. Potwierdza to certyfikat czeskiego Państwowego Zakładu Higieny.

Staranne wykonanie, aby każdy element doskonale pasował

Dobrze wykonana maszynka do mielenia „szemra” przy obracaniu korbą pustej maszynki, co świadczy o tym, że wszystkie elementy właściwie do siebie pasują. Właśnie takie dźwięki wydają nasze maszynki.

Starannie opracowujemy i kontrolujemy każdy element, aby całość idealnie się trzymała. Dzięki temu  maszynkę skręca się i przygotowuje do pracy w kilka sekund, doskonale mieli i łatwo się ją czyści.

Parametry

Średnica otworów sitka do mielenia: 4,5 mm
Średnica sitka: 83 mm
Wydajność: ok. 1,2 kg na 1 minutę
Materiał korpusu: żeliwo
Powłoka: cyna dopuszczona do kontaktu z żywnością
Materiał korby: drewno

Końcówki do ciastek i końcówki do nadziewania nie wchodzą w skład zestawu

Do czego pasuje

Mielenie mięsa (tłustego)
Mielenie owoców, warzyw, pieczywa
Wykrawanie ciastek (z końcówką)
Produkcja kiełbas i kaszanek (z końcówką)